Avoimet verkkokurssit ja MOOC

Tänään olimme jälleen kokoontuneet Väinö Linna -saliin kuuntelemaan seuraavaa luentoa. Aamuisen luennon aiheena oli mielenkiintoiselta kuulostava avoimet verkkokurssit ja MOOC. MOOC on lyhenne sanoista Massive Open Online Course eli suomennettuna se tarkoittaa juurikin suurta avointa verkkokurssia.

Näillä avoimilla verkkokursseilla on muutamia yhteisiä piirteitä. Niihin on yleensä vapaa osallistumisoikeus ja kurssin keskeyttämisestä ei tule mitään sanktioita. Luennoitsija mainitsi, että kurssille saattaa osallistua jopa 100 000 ihmistä, joista ehkä 1000 saa kurssin loppuun. Kynnys osallistua kurssille on siis matala, mutta mielestäni lukema joka kurssin suorittaa loppuun on varsin pieni, joten ehkäpä ihmiset kaipaavatkin jonkinlaisia sanktioita motivaattorina. Useimmat ihmisistä eivät varmasti juurikaan kurssiin panosta ja lopussa mahdollisesti olevat testit eivät jaksa enää kiinnostaa. Yleensä ihmisillä on tapana suhtautua puolivillaisesti asioihin, jotka ovat liian helposti saatavilla ja avoimet verkkokurssit  ovat juuri sitä. Avoimia verkkokursseja järjestävät useimmiten korkeakoulut ja yliopistot ja niitä käytetään perinteisemmän opiskelun rinnalla. Erilaisia MOOC-ympäristöjä ovat mm. edx, udacity, coursera ja eliademy.

Luennoitsija käytti ryhmien kommenttien keräämiseen padlet-seinää. Itselleni tämä oli uusi kokemus ja paljon mielenkiintoisempi kuin itse luonnon aihe. Padlet-seinä voisi olla näppärä tapa opettaa luokassa uusia asioita ja ujotkin oppilaat pystyisivät kirjoittamaan anonyymisti, että mitkä asiat olivat vaikeita. Tai sitten padletille voisi laittaa valmiita kysymyksiä ja oppilaat voisivat vastailla niihin.

Mutta vielä itse luennon aiheeseen palatakseni, niin erilaiset avoimet verkkokurssit tarjoavat varmasti motivoituneille opiskelijoille hyvän lisän tavallisen opiskelun päälle. Olisin varmasti itsekin kiinnostunut kokeilemaan, mikäli ilmainen ja kiinnostava kurssi tulisi vastaan. Tutustuimmekin ryhmämme kanssa hieman Ipad opettajille -kurssiin, mikä on potentiaalinen kiinnostuksen kohde aikataulun niin salliessa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s